Sport

Groepspraktijk Kinesitherapie Vorselaar 


Onze therapeuten zijn allemaal onderricht in de sportkinesitherapie.
Verschillende sporttakken komen bij ons aan bod zoals wielrennen, voetbal, atletiek, motorcross, zwemmen, ijshockey, golf,...
Bij specifieke vragen hieromtrent, kan u ons steeds contacteren.

Onze specialiteiten

Sport Massages
Massages
Blessure preventie
Blessure preventie
Taping
Taping
Chloé De Cnodder - Kinesitherapie - Vorselaar - algemene kinesitherapie

Massages

Deze massages onderscheiden zich van de wellnessmassages door hun krachtige handgrepen. Het hoofddoel is hierbij niet ontspanning, maar wel het voorkomen van blessures, het bevorderen van de recuperatie na een zware training of wedstrijd en verhoging van de spierflexibiliteit.

Deep tissue massage: deze massagetechniek wordt toegepast op de bindweefsellaag, die zich bevindt tussen de opperhuid en de spieren. Hiermee wordt de doorbloeding geactiveerd en bindweefselverklevingen versoepeld en/of tegengegaan.

Sportmassage: de behandeling bestaat uit verschillende massagetechnieken gericht op verbetering van de conditie van de spieren. De massage maakt verhard weefsel weer soepel en stimuleert de bloedcirculatie. Zo worden ook de afvalstoffen uit de spieren afgevoerd. Via sportmassage worden triggerpoints opgespoord en behandeld.

Chloé De Cnodder - Kinesitherapie - Vorselaar - Revalidatie

Blessurepreventie 

met inbegrip van sportspecifieke analyses en geïndividualiseerde oefentherapie
Een heel belangrijk item in de sport is blessurepreventie. Dit gegeven wordt mede ter harte genomen als het gaat over:

1) het verbeteren van prestaties
2) het zo efficiënt als mogelijk (leren) uitvoeren van sportspecifieke handelingen (=verbeteren van techniek)
3) het klachtenvrij kunnen opbouwen naar een persoonlijk sportief doel


Hiervoor worden bij ons in de praktijk de nodige analyses uitgevoerd, specifiek voor elke sporttak (vb. loopanalyse, bekijken en bespreken van de fietspositie...). Deze analyses zijn niet enkel voor de professionele atleet, ook recreatieve sporters hebben hier baat bij!

Tijdens de analyses wordt er o.a. gekeken naar het voorkomen van klachten, assymmetriën in de motoriek en/of de houding, de stijl en de technische vaardigheid die je hanteert...

Als er assymmetriën in de motoriek en houding opgemerkt worden, wordt er ook telkens verder gekeken naar de core stability. Hierbij wordt er een onderscheid gemaakt tussen stabiliteitsspieren, die zorgen voor een stabiele basis waarrond kan bewogen worden, en mobiliteitsspieren, die zorgen voor beweging. Afhankelijk van de onderzoeksresultaten zullen er vaak spieren zijn die verkort zijn, terwijl andere te zwak zijn voor de gevraagde inspanningen. Enerzijds wordt er dan ook gewerkt op de lenigheid van welbepaalde spieren, anderzijds op de kracht om zo de gewenste balans in het lichaam te bekomen. Zo zie je vaak dat een optimale balans zeer nuttig is wanneer wielrenners in een peloton op de weg of tijdens een sprint op de piste heus wringwerk moeten verrichten om hun positie te behouden of verbeteren. Ook voetballers moeten goed in balans zijn om optimaal de bal te mikken naar het doel bij een sprong in de lucht, enz.

Al deze resultaten worden verder besproken om zo het gepaste advies en de nodige begeleiding te kunnen geven. Een geïndividualiseerd oefenprogramma kan hierbij opgesteld worden. Dit wordt telkens opnieuw besproken en aangepast indien nodig.

Chloé De Cnodder - Kinesitherapie - Vorselaar - manuele therapie

Taping

Eind jaren '80 zagen we de eerste voetballers reeds met elastische tapes rondlopen. Dit bleef niet onopgemerkt en beetje bij beetje zagen we ook andere sporters gebruik maken van dit concept. De tapes blijken niet enkel hun nut te hebben in de sport. Ze bieden ook een goede ondersteuning aan andere interventies die toegepast worden in de behandelkamer van de kinesitherapeut.

Taping is geen allesomvattende interventie, wel wordt het toegepast om sneller tot een resultaat te komen doordat bepaalde processen in het lichaam ondersteund worden. De tape die direct op de huid aangebracht wordt, stimuleert bepaalde sensoren in de huid die op hun beurt het neurogene systeem in het lichaam prikkelen. De therapeut kan deze reacties (activatie, deactivatie) sturen door verschillende technieken te hanteren.

Contacts

Chloé De Cnodder
Kinesitherapie

Van de Wervelaan 49 A
2290 Vorselaar

Chloe.decnodder@gmail.com
014 51 16 19

Wettelijke informatie:

Chloé De Cnodder:
ondernemingsnummer BE0562.960.581
Riziv nr: 5-37720-48-527
- - -
Nicolas van Beumen
ondernemingsnummer BE
Riziv nr: 5-54597-49-527
- - -
Jessica Melis
ondernemingsnummer BE
Riziv nr: 5-49429-76-527