Maak een afspraak

Sport

Massages

Deze massages onderscheiden zich van de wellnessmassages door hun krachtige handgrepen. Het hoofddoel is hierbij niet ontspanning, maar wel het voorkomen van blessures en verhoging van de flexibiliteit.

Deep tissue massage: deze massagetechniek wordt toegepast op de bindweefsellaag, die zich bevindt tussen de opperhuid en de spieren. Hiermee wordt de doorbloeding geactiveerd en bindweefselverklevingen versoepeld en/of tegengegaan. 

Sportmassage: de behandeling bestaat uit verschillende massagetechnieken gericht op verbetering van de conditie van de spieren. De massage maakt verhard weefsel weer soepel en stimuleert de bloedcirculatie. Zo worden ook de afvalstoffen uit de spieren afgevoerd. Via sportmassage worden triggerpoints opgespoord en behandeld.

Core stability

Een heel belangrijk gegeven in de sport en de oefentherapie is stabiliteitstraining. Dit gegeven wordt mede ter harte genomen als het gaat over verbetering van prestaties, motoriek en/ of houding. Zo is het bijvoorbeeld van belang voor wielrenners om de juiste krachtoverbrenging van je lichaam naar je pedalen te bewerkstelligen, alsook om blessures te voorkomen.

Bij core stability wordt er een onderscheid gemaakt tussen stabiliteitsspieren, die zorgen voor een stabiele basis waarrond kan bewogen worden, en mobiliteitsspieren, die zorgen voor beweging. Afhankelijk van de onderzoeksresultaten zullen er vaak spieren zijn die verkort zijn, terwijl andere te zwak zijn voor de gevraagde inspanningen. Enerzijds wordt er dan ook gewerkt op de lenigheid van welbepaalde spieren, anderzijds op de kracht om zo de gewenste balans in het lichaam te bekomen. Zo zie je vaak dat een optimale balans zeer nuttig is wanneer wielrenners in een peloton op de weg of tijdens een sprint op de piste heus wringwerk moeten verrichten om hun positie te behouden of verbeteren. Ook voetballers moeten goed in balans zijn om optimaal de bal te mikken naar het doel bij een sprong in de lucht, enz.

Taping

Eind jaren '80 zagen we de eerste voetballers reeds met elastische tapes rondlopen. Dit bleef niet onopgemerkt en beetje bij beetje zagen we ook andere sporters gebruik maken van dit concept. De tapes bleken niet enkel hun nut te hebben in de sport. Ze bleken ook een goede ondersteuning te bieden aan andere interventies die toegepast worden in de behandelkamer van de kinesitherapeut.

Taping is geen allesomvattende interventie, wel wordt het toegepast om sneller tot een resultaat te komen doordat bepaalde processen in het lichaam ondersteund worden. De tape die direct op de huid aangebracht wordt, stimuleert bepaalde sensoren in de huid die op hun beurt het neurogene systeem in het lichaam prikkelen. De therapeut kan deze reacties (activatie, deactivatie) sturen door verschillende technieken te hanteren.